Från valphage till permanent hundgård med draghundsmästarna Johan och Anne Sofie

Inom draghundsporten är varje detalj avgörande för att uppnå framgång. En av de mest fundamentala detaljerna är en bra miljö för både vuxna hundar och deras valpar. En sådan detalj har nyligen fått en uppdatering hos ett passionerat team av draghundsförare, Johan Palmér och Anne Sofie Green Hansen i Team Palmér Traildogs, som nu står inför att omvandla sin tillfälliga valphage från Demex till en permanent hundgård.

Demex hundgård reference

Johan Palmér och energiknippet Bella till vänster, med Anne Sofie till höger, när de representerar Sverige i VM i Spanien.

hundgårdar

En passion för draghundsporten

Johans och Anne Sofies engagemang för draghundsporten är tydligt. Förutom att ha vunnit flera priser i SM har teamet också tävlat i VM i Spanien, där de båda nådde topp 10 i sina respektive klasser.

Hundarna kan nå hastigheter upp till 50 km/h nedförsbacke och snittar omkring 35 km/h på varierande banor. Att hitta den rätta balansen och taktiken är en spännande utmaning, berättar Johan Palmér.

På bilden syns fyra av teamets fem vuxna hundar. Det är Axa till vänster och Bella till höger som i somras fick valpar. I mitten sitter Theia och Harry.

En tillfällig lösning som har gjort skillnad

För en tid sedan investerade teamet i en hundgård från Demex, som initialt användes som valphage – en säker plats där valparna kunde leka och utforska. Hundgården har varit ovärderlig under sommaren, särskilt när paret hade hela 21 valpar från två kullar samtidigt. Med så många små valpar var det viktigt med en robust och säker inhägnad som gav både dem och de vuxna hundarna möjlighet att vara aktiva och trygga.

Nu har antalet valpar reducerats till tre och de kommer att stanna hos oss. Förhoppningsvis blir de framtida stjärnor i barmarksdrag, säger Johan Palmér.

De tre valpar som finns kvar efter sommarens kullar myser i hundgården från Demex.

reference demex hundgård

Teamet är just nu i full gång med att skapa en mer långsiktig och funktionell hundgård som passar både valparna och deras andra hundar. Den tillfälliga valphagen har gjort ett fantastiskt jobb, men nu är det dags att bygga ut den till något mer permanent. Under hösten kommer Johan och Anne Sofie att påbörja ombyggnaden och utvidgningen för att skapa den perfekta miljön för sina hundar.

Vi ser verkligen fram emot att skapa en hållbar och anpassad lösning som tillgodoser både våra och hundarnas behov. Hundgården från Demex har varit toppen, och vi planerar att beställa mer – det vi har räcker inte riktigt till!, avslutar Johan.

demex

Har du egna stjärnor du vill skaffa en hundgård till?
Se vårt utbud
här!

Kontakta oss

Du kan följa Johans och Anne Sofies framgångar via deras officiella Facebook- och Instagramkonton:

https://www.instagram.com/team_palmertraildogs/ 

https://www.facebook.com/teampalmertraildogs 

https://www.instagram.com/annesofiegh/

Offertförfrågan

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig inom kort.

Från valphage till permanent Demex hundgård

Namn(Obligatoriskt)
Samtycke
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.